Hotel Watzenhof


Øvrige ferie fortællinger


Uddrag af dagbogen med ferieminder og fotos fra forskellige år som turist i Europa, primært med Frankrig som destination.


Fortællingerne kommer ikke i kronologisk orden.

Hotel Watzenhof


Her er vi for en gangs skyld ikke i Frankrig, men dog undervejs hjem fra  en ferie i Frankrig.

 

Sontag, den 30. Dezember 2012, Hotel Watzenhof, Hemsbach

Vi kørte ca. 900 km i går, og turen igennem CH var overmåde flot. Der var endnu mere sne på alpetoppene end for 14 dage siden.

Vi gjorde holdt ved St. Gotthard for at tage nogle fotos, men kulden udenfor var noget af en omvæltning, og at stå og fotografere i skjorte og tynd jakke var helt forkert, så det blev ikke til så mange billeder.

De sidste 200 km. fra Basel til Hemsbach foregik i aftenmørket, hvilket mindede om forløbet for 14 dage siden, hvor vi kørte ovre i den modsatte vejbane, men denne gang slap vi dog for regnvejret.


Vi nåede vores mål, Hotel Watzenhof, kl. 19:20 i aftes.

Hotellet ligger i udkanten af Hemsbach, lige nedenfor Odenwald-området.

Værelsespris 44 Euro + 5 Euro i afbestillingsforsikring via Booking.com, så der er tale om et af de allerbilligste hoteller.


Da vi trådte ind i receptionen, var der ikke et menneske tilstede, og vi troede, at vi var de eneste gæster på hotellet, hvilket vi også allerede havde konkluderet ud på parkeringspladsen. Der holdt 1 bil parkeret udover vores.

Men vi kunne dog se, at der sad et enkelt par med et barn og spiste inde i restauranten. Det så alt sammen ganske hyggeligt ud. Lige indenfor hoveddøren stod et fad med julesmåkager, og der var julepyntet overalt.

Vi måtte dog en tur ud i køkkenet for at praje receptionisten, og han dukkede endelig op efter vores gentagne kalden ”Halloooooooo…….”

Vi fik et godt, stort og rummeligt værelse, og hotellet ligger næsten 10 km. fra motorvejen i vest, så stilheden er total.

 

Vi fik et kvarter til at pakke ud, og gik derefter ned i restauranten, som nu var helt tom. Chefen var ved at forsøge at tænde ild i den hyggelige pejs, og først efter adskillige forsøg lykkedes det. Men ilden blussede alligevel kun op ganske kort, og han orkede åbenbart ikke mere, så den fornøjelse var ganske kort.

Vi fik overbragt et menukort med de sædvanlige tyske retter, men derudover også et ekstra kort med lutter ”Gänse-retter”, altså gås, og formodentlig var der tale om rester fra julemaden. Chefen anbefalede os ”Gänsekeule”.

Vi fulgte hans anbefaling og ventede så spændt på ”Gänsekeule”, men kort efter kom han slukøret retur fra køkkenet med beskeden: ”Leider keine Gänsekeule !”… ”Nåh.., pyt, så finder vi på noget andet fra det righoldige menukort”, og det blev til 1 stk grillteller + 1 stk rumpsteak, altså de traditionelle retter, som altid findes i et tysk restaurant-køkken.

Dertil 1 Riesling + 1 vand og bagefter 2 kaffe.

Udmærket var det, selvom K alligevel ikke var helt tilfreds med ”rumpen”.

Men knap havde vi smagt på kaffen, da han igen kom ud fra køkkenet med ordene ”Eine Frage… mit dem Frühstück…?”. Her afbrød jeg ham og spurgte prompte ”Ja, um welche Uhr ?”……… svaret lød ”Leider kein Frühstück, der Chef ist krank !”

Eller sagde han egentlig ikke ”Die Chefin ?”, jo, det er nok konen, som står ude i køkkenet og dirigerer hele foretagendet, og han er bare en marionet-dukke, som udfører de givne ordrer.

Og selvfølgelig gider de ikke at stå op for at lave morgenmad til os.

Han godskrev os kaffen til gengæld for den manglende morgenmad !


Farvel morgenmad…. nu sidder vi her på værelset med en yderst lunken kop Nescfé og en tør baguette, som Kirsten har fundet frem fra bagagerummet, og planen er nu at finde morgenmad på den første rasteplads på A5 inden Frankfurt.

Derudover er der følgende at sige om det billige hotel:

 

- der lugter af kloak på badeværelset

- en udluftningskanal som ikke fungerer på badeværelset

- en voldsomt knirkende dør til badeværelset

- en pejs uden ild

- et fyldt menukort uden reelle valgmuligheder ….

- en ramponeret minibar uden indhold, så den er både mini og bar.

- et ”værelse med morgenmad”, uden morgenmad

- Og tilsidst, udgang gennem bagdøren, ”og husk at smide nøglen i postkassen indenfor døren, inden I går ud.” 

Kort og godt, det hidtil værste sted, vi har været…. Selv Formule1 er bedre ! ….  Og konklusionen er, at  hotelværelser kan altså være for billige.